Як вибрати черепицю

На поточний момент черепиця вважається одним з найбільш затребуваних матеріалів для зовнішньої обробки покрівель. Сучасний ринок пропонує споживачеві декілька її різновидів. Кожен з них володіє своїми перевагами і недоліками.

Натуральна черепиця

Традиційна черепиця вже не одну сотню років використовується для обробки покрівель. Дахи, виконані з цього матеріалу і зараз виглядають вельми красиво і солідно. Основний компонент керамічної черепиці – натуральна глина або піщано-цементні суміші. Такий матюкав тривалий час не міняє природний зовнішній вигляд, не боїться перепадів температур і сильного вітру, а також не боїться корозії. Термін служби такого матеріалу може перевищувати сторіччя. Але у натуральної черепиці є істотний недолік – висока вартість.

натуральна черепиця

Черепиця, виконана з цементних сумішей служить понад 50 років. Коштує така покрівля дешевше, проте виглядає також красиво, як і черепиця з глини.

Бітумна черепиця

Цей обробний матеріал виготовляється на основі скловолокна. Для більш високої міцності, матеріал додатково обробляється базальтовими гранулами. Випускається бітумна черепиця різних форм і розмірів. А її головна перевага – можливість покривати дахи будь-яких форм і розмірів.

бітумна черепиця

Металочерепиця

Металочерепиця гармонійно поєднує в собі високу міцність і естетичність. В основу такого матеріалу входить оцинкована сталь, додатково оброблена полімерним складом. Металева покрівля здатна прослужити не одне десятиліття, оскільки майже не піддається негативним впливам зовнішнього середовища.

металочерепиця

Розглянуті матеріали для покрівлі будуть відмінним варіантом створення якісної даху. Власникам престижних заміських будинків варто купити традиційну черепицю. Тим же, хто віддавати перевагу проводити відпустки в невеликих дачах, варто задуматися про придбання бітумної або металочерепиці.