Натуральна черепиця – елітний покрівельний матеріал

Сучасна
натуральна керамічна черепиця
являє собою штучний покрівельний матеріал елітної категорії, що відрізняється невеликими розмірами і часто використовується для облаштування дахів в приватному і громадському будівництві. Черепиця характеризується високою стійкістю до тріщин завдяки низькому коефіцієнту розширення при великих температурних коливаннях, а також наявністю в її конструкції чотирьох замків, два з яких розміщені горизонтально і два вертикально в глиняній черепиці, і тільки два вертикально в цементно-піщаних.

натуральна черепиця

Переваги натуральної черепиці
Елементи натуральної черепиці кріпляться до обрешітки тільки з одним краєм, за рахунок чого частини цього матеріалу можуть зміщуватися. Покрита таким чином покрівля здатна без будь-яких серйозних наслідків приймати будь-які механічні деформаційні навантаження після усадки будівлі або від впливу значного тиску, сильних поривів вітру і снігових скупчень.
Крім того, незаперечними перевагами покрівлі, покритої натуральною черепицею, є хороша вогнестійкість, довговічність, привабливість її зовнішнього вигляду і високі декоративні якості. Що стосується догляду за цим матеріалом і його догляду, то його зовсім не потрібно фарбувати, а ремонтувати таку покрівлю майже не потрібно.

Технологія виготовлення плитки
Натуральна керамічна плитка виготовляється з глини, яка формується, сушиться і піддається високотемпературному випалу. Основною сировиною є вторинна стрічкова глина з підвищеним вмістом оксиду заліза. Випал проводиться при температурі близько 1000 ° С, при якій вироби виходять привабливого червоно-коричневого відтінку. Щоб надати керамічної натуральної черепиці необхідні захисні властивості, в процесі випалу на поверхню кожного елемента даху наносять невеликий шар глазурі, створюючи красиву глянсову плівку.

Різноманітність натуральної черепиці
Багато зарубіжних і вітчизняних виробників випускають натуральну керамічну плитку різних видів. Сьогодні це відбувається:
1) рифлені;
2) стрічка-паз;
3) штампувато-рифлені;
4) плоска стрічка;
5) однією хвилею;
6) двома хвилями.


Натуральна керамічна плитка

– це, перш за все, довговічність, надійність, висока вогнестійкість і тривалий термін служби. Незважаючи на досить високу вартість цього покрівельного матеріалу, всі фінансові витрати з лишком компенсуються протягом усього бездоганного періоду експлуатації.
Якщо дах встановити максимально ефективно, то в більшості випадків вона зможе стояти не менше, ніж сам будинок. Варто відзначити, що з часом колірний відтінок натуральної черепиці стає більш красивим і насиченим, що є ще однією важливою перевагою цього покрівельного матеріалу.
Під таким дахом в житлових приміщеннях просто ідеальна звукоізоляція. Він відмінно перешкоджає проникненню в будинок шуму від опадів, міського транспорту і сильних поривів вітру. Завдяки особливій структурі використовуваного матеріалу, натуральна керамічна плитка має унікальну здатність «дихати», що дозволяє швидко і без затримок випаровувати всю накопичену вологу, а це запобігає утворенню цвілі, гнилі і грибків.